Blogger tarafından desteklenmektedir.

2 Ağustos 2016 Salı

Tag: , ,

KREDİ NOTLARI ÜZERİNE


Kredi notları bankalarca belirlenen ve kişilerin bankacılık ürünlerini (krediler, kredi kartları gibi ) ne düzeyde kullanacaklarını belirlemede faydalanılan bir kriterdir. Kredi notunuzu esasen bankacılık sisteminde yaptığınız  kredi geri ödemeleri, kredi kartı borç ödemeleri önemli düzeyde etkiler. Hele ki bu ödemeleriniz düzenli ve zamanındaysa gelirinizle doğru orantılı olarak yüksek kredi notuna sahip olabilirsiniz. Tabi tersi durumda (düzensiz ödemeler, zamanında borçların ödenmemesi vs.) kredi notunuzun düşmesi de kuvvetle ihtimal. Peki hiç kredi notunuz yoksa ? Düşük ihtimal de olsa bir birey hiç kredi almamış ve kredi kartı vs. kullanmamışsa bankacılık sisteminde kullanılabilecek bir kredi notu olmayabilir. 
Buraya kadar her şey yolunda diyebiliriz. Peki bir gün kaçırmak istemediğin bir fırsat doğdu (Ev, araba, yazlık artık neyse) ve biraz da maddi desteğe ihtiyaç duydun...Eyvah kredi notun yok !
Hemen telaş yapmayalım zira çözüm yolu her zaman var. İlk olarak kredi notu olmadığı için kredi kullanamama olayı her bankada aynı durumla sonuçlanmıyor, düzenli gelir ve banka görevlileriyle yapılan görüşmeler durumu düzeltmenize yardımcı olabilir. 
Bunun dışında ilk önerilen küçük limitli bir kredi kartı kullanmaktır. Düzenli ödemelerle bir profil oluşturmak oldukça işe yarayabilir. Birkaç ay sonra kredi notunuz 0 'dan daha iyi düzeylere gelecektir. Bu yolla ihtiyacınız olan krediyi kullanabilirsiniz.
İşte bu kadar basit...

About Unknown

Merhabalar, ben Hasan Sezgin. SoloFinans blog sayfası yazarı ve sahibiyim. Muhasebe-Finans alanında doktora eğitimi almaktayım. Bu bilim dalına dair ilginç ve önemli gördüğüm konular ile eğlenceli olabilecek diğer pekçok meseleyi de sizlerle paylaşma arzusundayım. İyi bloglar dilerim...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

AdsYeni1