Blogger tarafından desteklenmektedir.

2 Ağustos 2016 Salı

Tag: ,

OECD Reform Dedi !


OECD Genel Sekreteri Angel Gurria 2016 yılı için Türkiye ekonomisinin %4 civarında büyüyeceğini tahmin ettiklerini fakat güçlü ve kalıcı büyüme için birtakım reformlara ihtiyaç olduğu üzerinde durdu.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep'de ortak bir basın toplantısı yapan OECD genel sekreteri Angel Gurria Türkiye'ye dair çalışma raporunun ayrıntılarına yer verdi. Buna göre Türkiye kalıcı büyüme için eğitim ve araştırmaya daha fazla yatırım yapmalı, ticari anlaşmaları detaylandırmalı ve "hukukun üstünlüğünü güçlendirmeli". 

Bu rapora göre;
iş gücü yeterince kalifiye değil ve bu istihdam maliyetini artıran bir etken,
ek olarak ülkenin katma değeri yüksek ihracat potansiyelinin çok altındayız.
Ne var ki yılın ilk çeyreğinde % 4,8 ile  büyüdük ve beklenenin üzerinde bir büyüme hızı tutturduk.  Rapora göre bu Türkiyenin olumsuz koşullara dayanıklı olduğunun bir göstergesi.

Raporda, "sürdürülebilir bir büyüme için iç tasarruflar artmalı, iç ve dış kaynak talebi dengesi yeniden kurulmalı" denmekte ayrıca Türkiye hükümetinin halihazırda planlamış olduğu eğitim, idare, iş piyasası esnekliği ve vergilendirme gibi başlıklarda reformların yapılmasını önermekte. 

Tavsiyeler arasında  ayrıca tüketici kredisinin kontrol altına alınması ve iç tasarrufları yükseltmek için özel emekliliğin teşvik edilmesi de var.




Kaynak:http://finans.mynet.com/haber/detay/dunya/oecd-turkiyede-guclu-ekonomik-buyume-icin-reform-sart/120499/

About Unknown

Merhabalar, ben Hasan Sezgin. SoloFinans blog sayfası yazarı ve sahibiyim. Muhasebe-Finans alanında doktora eğitimi almaktayım. Bu bilim dalına dair ilginç ve önemli gördüğüm konular ile eğlenceli olabilecek diğer pekçok meseleyi de sizlerle paylaşma arzusundayım. İyi bloglar dilerim...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

AdsYeni1