Blogger tarafından desteklenmektedir.

2 Ağustos 2016 Salı

Tag: , ,

BİREYSEL EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM



Hatırlanacağı üzere bireysel emekliliğe ilişkin yeni bir düzenleme geçtiğimiz günlerde TBMM'ye  gönderilmişti. Peki bu yeni düzenleme hangi esasları barındırıyor ve yeni diye nitelendirilen  hangi unsurları içeriyor kısaca göz atalım.

Buna göre bireysel emekliliğe katılım OTOMATİK olarak 45 yaş altında bulunan her çalışan için geçerli olacak.

Prime esas kazancın %3 kadarlık kısım kesintiye uğratılarak bireysel emeklilik sistemine aktarılacak.

1 Ocak 2017 itibariyle 45 yaş altı her çalışanın otomatikman geçeceği bireysel emeklilik sisteminde çalışanlar 2 aylık katılım süresinin ardından istedikleri zaman sistemden çıkabilecekler.

Bireysel tasarruf eğilimi oluşturmada olumlu bir pekiştireç olacağı düşünülen bu sistemin bireysel emeklilik fonlarının daha etkin kullanılması anlamına da geldiği bazı çevrelerce dile getirilmekteyse de fon yöneticilerinin performanslarından sorumlu tutulması gerektiği gibi farklı sesler de duyulmuyor değil. 

About Unknown

Merhabalar, ben Hasan Sezgin. SoloFinans blog sayfası yazarı ve sahibiyim. Muhasebe-Finans alanında doktora eğitimi almaktayım. Bu bilim dalına dair ilginç ve önemli gördüğüm konular ile eğlenceli olabilecek diğer pekçok meseleyi de sizlerle paylaşma arzusundayım. İyi bloglar dilerim...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

AdsYeni1